Zijn wie je echt bent 2


 
zijn wie je echt bent
 
 

Zijn wie je echt bent. Het klinkt zo simpel, maar is het dat ook? Ben jij wie je echt bent? Wie is diegene? Ken jij haar eigenlijk wel? En als je weet wie ze is en wat haar beweegt, wie zij echt wil zijn, koester je haar dan ook? Laat je haar naar voren stappen? Of kruipt zij nog te vaak weg in een hoekje? Haar armen beschermend om haar heen, zodat niemand haar kan kwetsen. Zijn wie je echt bent, doe jij het al?

 

Laat jezelf zien

Vroeger was je een klein meisje, die precies wist wat ze wou. Ze ging helemaal op in het leven en genoot van iedere dag. Door de jaren heen verandert dit meisje langzaam in de vrouw die je nu bent. Volwassen en gevormd door vele ervaringen en de mensen om je heen. Wanneer er in je verleden dingen gebeurd zijn die niet fijn zijn, dan kan je dit vandaag de dag nog steeds belemmeren. Denk hierbij aan gekwetst worden door iemand of bijvoorbeeld zelf iemand kwetsen en dit schuldgevoel met je meedragen. Dit soort ervaringen belemmeren je. Je kunt hierdoor niet degene zijn die je wilt zijn en bereikt steeds net niet wat je echt wilt.

 

Ook ik heb me jarenlang verscholen. Verscholen in een hoekje, beschermd door mijn eigen armen om me heen. Op deze manier kon niemand me kwetsen, maar was ik ook niet wie ik echt wilde zijn. Ik hield mezelf tegen vanuit een soort verkapte veiligheid. Als je maar klein blijft, dan komt ook niemand te dichtbij en kan niemand je kwetsen. Als je nooit je echte zelf helemaal laat zien en een stukje verborgen houdt, dan kan dit stukje niet gekwetst worden. Je raakt niemand kwijt, alles blijft hetzelfde en je weet precies waar je aan toe bent.

 

Hoor jij jouw stem al?

Toen ik eenmaal diep van binnen een stemmetje in mij hoorde roepen, kon ik het niet langer negeren. Ik wilde luisteren naar de wijze raad die ik mezelf gaf. Dit niet langer negeren, maar juist ernaar luisteren. Ook als het af en toe nog wat eng voelt. Nu ik mijn unieke geluid eenmaal gehoord heb en de sterke kracht in mij voel, kan ik alleen nog maar kiezen voor wie ik wil zijn. Ook als dit af en toe wat raar lijkt voor anderen en mijn keuzes afwijken van de massa. Als het mijn hart sneller laat kloppen en ik kippenvel over heel mijn lijf voel, dan weet ik dat het klopt. Dan zeg ik ja tegen mijn eigen geluid en ga ervoor!

 

Ook jij kunt hiervoor kiezen en zijn wie je echt bent. Uit het hoekje kruipen en je armen openen voor alle mogelijkheden, in plaats van beschermend om je hart sluiten. Je eigen werkelijkheid creëren! Jouw echte, gewenste realiteit en niet de realiteit die je je tot nog toe voorhoudt.

 

Als volwassen vrouw mag je kiezen wie je wilt zijn. Even stil zijn en ervaren of hetgeen je nu doet – hoe je nu jouw leven leeft – nog wel past bij wie je wilt zijn. Past bij hetgeen jouw hart sneller laat kloppen. Schaamte, boosheid, verdriet en schuldgevoel het mag er allemaal zijn. Het hoeft je alleen niet langer te belemmeren.

 

Jij bepaalt jouw leven

Leef jouw leven, jouw ideale leven. Niet het leven van je ouders, partner, kinderen of andere familieleden of vrienden. Natuurlijk zij hebben allemaal een plekje in jouw leven, hele bijzondere plekjes. Echter, alleen jij bepaalt uiteindelijk jouw ideale leven. Jij kunt jezelf gelukkig maken!

 

Ben en leef zoals jij graag wilt zijn. Kies voor werk dat bij jou past. Kies voor vrienden die bij je passen. Verzamel mensen om je heen, die je inspireren en je energie geven. Doe activiteiten die je leuk vindt en werk stapje voor stapje naar jouw ideale leven toe.

 

Creëer jouw nieuwe realiteit. Misschien wijkt deze veel af van de huidige, maar dit hoeft niet. Leer te kiezen voor de nieuwe jij. Stapje voor stapje, iedere dag opnieuw. Stem af op wie jij graag wilt zijn. En ja, misschien zullen er oude emoties naar boven komen. Misschien zul je af en toe onzekerheid, angst, verdriet of zelfs wat boosheid voelen. Dit mag er allemaal zijn.

 

Je mag ervoor kiezen deze emoties te zien voor wat ze zijn. Ze te voelen en ervaren. En vervolgens stap je dan een trede hoger op jouw ladder. Je kiest als volwassen vrouw voor een nieuwe, positieve emotie. Je laat je er niet langer door leiden. Nogmaals, dit betekent niet dat dat soort emoties er niet mogen zijn en dat je ze weg moet stoppen. Kijk ernaar vanaf die hogere traptrede en zie wat het met je doet. Ervaar waarom je voelt wat je voelt en stap vervolgens op de volgende trede en laat de emotie achter je.

 

Ben je eigen wijze vrouw, jouw leermeester en grootste inspiratie. Luister naar jouw unieke geluid en kijk wat de wijze vrouw in jou te vertellen heeft. Laat je helpen en adviseren. Ervaar de positieve energie die hieruit voortkomt. Ervaar wat het doet voor jou als je kiest voor wie je echt bent.

 

Wil jij ook op zoek naar je eigen, unieke geluid? De stem in jou de ruimte geven en zo jou ideale leven creëren? Vraag dan mijn gratis ebook aan en ga op zoek naar jouw unieke stem. Wil je er toch liever hulp bij, dan help ik je graag verder. Wacht niet langer en vraag vandaag nog een gratis inspiratiesessie aan. Je ontvangt direct een aantal handvaten zodat ook jij die stap omhoog kunt maken. Mail of bel me via info@cindyscoachingcorner.com of 06-48077053.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

2 thoughts on “Zijn wie je echt bent

 • Elisabeth

  Mooi dat je deze visie zo probeert te verspreiden Cindy! Ik ben het echt zo met je eens dat dat de fijnste manier van leven is. Ik had anderhalf jaar therapie nodig om ok te worden met wie ik echt ben, maar sindsdien is het leven zoveel beter!!

  • CindysCoachingCorner Post author

   Dank je wel Elisabeth! Het is ook echt de fijnste manier van leven en ik hoop zo dat meer en meer mensen dat gaan ontdekken.
   Niet alleen voor zichzelf, maar misschien nog wel meer voor onze kindjes. Dat wij het mooiste voorbeeld mogen zijn en zij later niet een hele weg hoeven gaan om zichzelf weer terug te vinden. Dank je wel voor je mooie comment.