De kracht van jouw gevoel


 
 

 
 

Eerder deze week plaatste ik mijn best gelezen blog ooit. De blog die ik spannend vond en bij mij meerdere oude stemmetjes raakte. Deze blog ging over een persoonlijke foto die voor mij heel waardevol is, maar ik nooit opgehangen heb. Waarom niet? Dat lees je via deze link in mijn vorige blog.

 

Ik was altijd het meisje dat druk was voor iedereen. Die de ballen omhoog hield voor alle mensen om haar heen. Of dit nu familie, vrienden of collega’s waren. Ik voelde iedereen aan en was al aan het rennen voor het überhaupt uitgesproken was.

 

Door de jaren heen heb ik zoveel keuzes gemaakt omdat het de verstandigste keuze was, maar niet de juiste keuze voor mij. Het was de verstandige keuze in de ogen van andere mensen. Het was de verstandige keuze volgens de normen en waarden van anderen. Het was de verstandige keuze vanuit mijn hoofd.

 
 

Staat jouw gevoel uit?

Het was echter niet de verstandige keuze voor mijn eigen hart. Ik stond jaren niet in contact met mijn hart. Ik werkte 60 uur per week toen ik nog op kantoor zat. Niet omdat ik het zo leuk vond, maar omdat ik dacht dat het van mij verwacht werd. Ik liep mezelf compleet voorbij. Zowel op mijn werk als privé.

 

Ik wist simpelweg niet wat goed was voor mij. Ik durfde niet te voelen. Nu weet ik waarom ik mijn gevoel uitgezet heb door de jaren heen. Voelen was nooit veilig geweest. Ik voelde veel meer dan anderen. Ik wist wat mensen niet uitspraken. Ik droeg wat mensen zelf niet wilden of konden dragen. Ik hoorde wat mensen zelf soms niet eens bewust wisten.

 

En als klein meisje voelde dat eng. Meerdere keren heb ik dingen gevoeld, gezien en geweten die niet gezegd of getoond werden. Dingen die ik alleen voelde en mijn ouders bijvoorbeeld niet. En wanneer ik dit uitte kon het toch niet zo zijn. Niemand anders hoorde, voelde of zag dit namelijk. Ik stond alleen in mijn wijsheid en op een gegeven moment ben ik voorbij dit gevoel gegaan en heb ik het als het ware uitgezet.

 

Natuurlijk kun je dit niet uitzetten, maar ik heb het wel verdrongen. Ik ging leven vanuit mijn hoofd in plaats vanuit mijn hart. Ik luisterde niet meer naar mijn gevoel en maakte elk gevoel en elke gedachte van een ander als mijn waarheid. Terwijl ik eerder exact wist wat van mij was en wat ik oppikte van een ander.

 

Moeiteloos gevoel oppikken

Toen ik opgroeide ging dit verder in verliefdheden waarin ik de kameleon werd en ontzettend goed aanvoelde wat de ander nodig had. Ik nam gevoelens over en maakte ze eigen. Ik kon helemaal opgaan en mezelf verliezen in een relatie. Ik tilde mannen naar hun next level en haalde ze uit hun hoofd.

 

Ik deed dit niet alleen binnen relaties, maar ook binnen mijn werk, familie en vriendschappen. Ik was bijna altijd bezig met de ander. Feestjes waren bijvoorbeeld jarenlang niet leuk, want echt genieten kon ik niet. Had iemand het niet gezellig dan pikte ik dit onbewust op en was ik meer met het gezellig maken bezig dan dat ik zelf genoot.

 

Inmiddels weet ik beter en ben ik me bewust hoeveel gevoelens en gedachten ik overneem van anderen. En dat dit helemaal ok is, want die antenne is binnen mijn werk juist de krachtige tool die super snel naar boven haalt waar mijn klanten in vast lopen.

 
 

Elke energie mag er zijn

Zolang ik in mijn kracht sta en mijn energie hoog hou, mag elke energie door mij heen stromen. Ik hoef me niet meer af te schermen en juist daardoor kan ik ook veel beter ontvangen wat mij blij en gelukkig maakt.

 

Elke energie mag er zijn. Elke energie mag door je heen stromen. En elke energie mag jouw lichaam ook weer verlaten. Het hoeft niet te blijven plakken. Het hoeft niet jouw gedachte te worden en je hoeft het al helemaal niet over te nemen als jouw waarheid.

 

Sinds ik weet hoe dit werkt voor mij en hierdoor echt van mijn gevoeligheid mijn kracht heb gemaakt, loopt mijn bedrijf vele malen beter en mag het allemaal makkelijker en vooral speelser. En juist deze speelse energie is mijn energie. De energie die ik jaren kwijt was.

 

Ik dans met het leven. Ik geniet. Ik doe waar ik blij van word en trek de magie aan die overal om mij heen is. Spelen met het leven. Denkbeeldige sterrenstof en hartjes rondstrooien overal waar ik kom. Een spoor van gouden glitters verspreiden. Vrolijk en vrij!

 
 

Belangrijke energie tool

Eén van de beste tools die mij hierbij geholpen heeft, is eigenlijk heel simpel. Ervaar of voel jij iets, stel jezelf dan de volgende vraag:

 

Is wat ik opmerk of voel echt van mij of van een ander (Je hoeft niet eens te weten van wie het is)?

 

Wanneer het lichter wordt, is het niet van jou. Er komt namelijk ruimte in hetgeen waarin jij je vastgezet hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een situatie waarover jij je bijvoorbeeld schuldig voelt of je voor schaamt. Schuld en schaamte zetten je vast in zware energie. Energie die je blokkeert om te ontvangen wat je wel wilt.

 

Wanneer je je vervolgens afvraagt of deze schuld of schaamte gedachte wel van jou is of juist van een ander, zul je vaak ervaren dat het lichter wordt. 95% Van hetgeen we ervaren en voelen is namelijk niet van ons.

 

Die gedachten en gevoelens heb je door de jaren heen overgenomen van je familie, leraren en andere mensen in jouw leven. En niet alleen overgenomen, maar ook tot jouw waarheid gemaakt. Aangetrokken als een jas die niet van jou is en dus helemaal niet lekker zit. En die hoef je niet langer aan te trekken. Laat het los en zet de intentie dat je deze gedachte “retour afzender stuurt met bewustzijn”.

 

Je hoeft niet te weten wie de afzender was en je benadeelt de afzender er ook niet mee. Draag niet langer wat je niet hoeft te dragen en draag, zie en erken jezelf. Gun jezelf die lichte, speelse energie die jij van nature bent.

 
 

Magic Six

Wil jij ook weer spelen met het leven, je lekker in je vel en vol energie voelen? Ook jij mag voluit leven. Nooit meer anders. Vol vertrouwen in jouw eigen kracht en jouw energie. Jouw kracht is uniek en je mag ‘m gebruiken. No holding back! All day, every day!

 

Ben jij er klaar voor en wil je deze zomer samen met mij en vijf andere prachtige vrouwen aan de slag? Stuur me dan even een berichtje op info@cindyscoachingcorner.com. Vanaf 1 augustus start ik namelijk met maximaal zes vrouwen het Magic Six traject.

 

Welke magie kun je verwachten?

  • Twee maanden lang werken we aan jouw droom.

  • 3 persoonlijke 1-op-1 gesprekken met mij (waarvan één in oktober als nabespreking en followup).

  • 1 live dag in september op een prachtige locatie in Zuid-Limburg. Tijdens deze dag ga je samen met de andere vijf vrouwen jouw droom krachtig neerzetten, blokkades doorbreken, zodat je lichter, vol plezier en met veel vertrouwen in jezelf en jouw magic weer naar huis gaat.

  • Een besloten FB groep waarin ik er elke dag voor je ben als je me nodig hebt en waarin je kunt connecten met de andere vijf vrouwen.

  • Elke week een live groepscall waarin ik je extra inspiratie geef, je help blokkades te doorbreken en jij me al jouw vragen kunt stellen.

  • Elke week een inspirerend werkboek met daarin allerlei opdrachten om jouw droom helder te krijgen en deze met mijn hulp stap voor stap nu echt succesvol te maken.

 

Dit traject is niet voor iedereen. Het wordt magisch en jij moet er klaar voor zijn. Ik geef je mijn volle commitment en dat verwacht ik ook van jou.

 

De eerste helft van het jaar is voorbij. Weet je nog die 365 lege bladzijdes aan het begin van het jaar? Voel jij dat het nu jouw tijd is en dat jij op 31 december vol trots wilt toasten op jezelf en jouw droom? Een moment waarop je terug kijkt op de afgelopen maanden en waardoor je kunt zeggen dat de tweede helft van 2017 echt van jou was. Het moment waarop jij voelt dat de magie altijd al in jou zat en jij nu weet hoe je hier telkens zelf gebruik van kunt maken.

 

Is één van de laatste plekjes voor jou? Ook jij bent het waard en als jij er klaar voor bent dan help ik je jou all the way! PM me of stuur me een bericht via info@cindyscoachingcorner.com

 
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge