Heel je angst voor afkeur


 
 

 
 

Gisteren kwam ik terecht in een situatie waarin iemand mij “too much” vond. En eigenlijk niet eens Cindy de persoon…maar mijn energie. De ruimte die ik innam was te groot en daardoor kon zij haar ruimte niet innemen gaf zij aan. Op het moment zelf stond ik er niet zo bij stil en zag ik het meer als haar probleem. Echter door een berichtje dat erop volgde voelde ik me onderweg naar huis in de auto ineens wel echt gekwetst.

 
 

Heel oude pijn, heel je leven

Dit gekwetste gevoel kwam niet zozeer vanuit de situatie en veel meer nog vanuit het stuk eronder. De kramp als het ware die geraakt werd. Een kramp is namelijk een soort mechanisme gebaseerd op oude pijn waar je weer inschiet zodra dit stukje aangeraakt wordt. Zo ook bij mij. Het raakte namelijk mijn oude pijn van afkeur, het niet goed genoeg zijn en ergens niet bij horen.

 

Nog te vaak zie ik mensen die zich moeite doen om in een hokje te passen. In dat hokje houdt iedereen elkaar in stand en lijkt het één en al rozegeur en sanseviera’s. Door het in stand houden van elkaars grenzen weet je waar je aan toe bent en dat geeft een fijn gevoel van schijnveiligheid.

 

Buiten de hokjes is het wellicht mooier, maar dat stukje wordt niet aangekeken want dat mooie, witte licht doet misschien pijn aan je ogen. De grond voelt misschien zelfs wel wiebelig onder je pumps en heel misschien staan er zelfs wel tien groene monsters om de hoek te wachten om je langzaam op te eten.

 

En weet je, misschien…heel misschien…gebeurt er zelfs helemaal niks. Stel je voor dat het alleen maar mooier is buiten dat hokje? Misschien zelfs wel lichter en veel meer fun. En hey, was dat niet dat lichte, plezierige en vooral lekkere gevoel waar je altijd naar op zoek claimt te zijn?

 
 

Kies en gun het jezelf

Kies en step up. De keuze is namelijk altijd aan jou. Doe je het dekseltje open en kijk je de situaties aan of maak je even geluid, doe je de deksel weer dicht en blijf je zitten waar je zit? Ook al is deze situatie vaak eigenlijk niet meer waar je naar op zoek bent.

 

Verwachtingen en conclusies zetten je vast in een situatie die jij vanuit je hoofd bedenkt. Het biedt weinig ruimte en vaak voel je in je lijf al dat het niet klopt. Situaties als deze kunnen vanuit je hoofd ook niet mooier worden. Als je het namelijk met je hoofd kon bedenken, dan had je het waarschijnlijk al veranderd. Dan had je dat lichte, plezierige gevoel dat je zoekt al bedacht en in je leven gehaald. Er is vast geen haar op je mooie hoofd die dat na zou laten.

 

Zo ook voor mij gisteren. Het zou heel makkelijk geweest zijn om in mijn hoofd te blijven hangen. In die “ik ben zielig en mensen vinden mij too much” gedachte. Maar A is dat mijn overtuiging en weet ik diep van binnen dat het haar oprechte bedoeling ook niet was en B brengt die overtuiging mij niet verder.

 
 

Speel met de energie

Ik erken deze overtuiging en stel mezelf de vraag welke energie dit gecreëerd heeft. Want als je elke tien seconden opnieuw kunt kiezen, mag je erkennen dat je dus ook anders kunt kiezen. Ik voel en erken de oude, echte pijn die eronder zit. Hetgeen me vastzet in dat moment. Hetgeen ik niet meer wil kiezen en waar ik onbewust zelfs die ochtend in mijn afstemdagboek vroeg “Wat is ervoor nodig om dit stukje te helen”.

 

Vraag en het word je gegeven. Zo zie je dat elke situatie, soms juist ook de pijnlijke, altijd A zelf gecreëerd zijn en B een kadootje zijn om je verder te helpen. Vraag, bewustwording, loslaten en opnieuw kiezen. That’s all it is to life! Niks meer en niks minder.

 

Weten wat je wilt, daarop afstemmen en de energie aantrekken die je graag wilt hebben. Vervolgens vraagt het je bewustwording gedurende de dag en ook dat je de stappen zet vanuit deze verkregen bewustwording. Opnieuw energie aantrekken op die nieuwe, open ruimte en door.

 

Je mag het jezelf gunnen. Wanneer jij jezelf heelt, heel je als vanzelf de omstandigheden om je heen mee. Heel jezelf, heel je leven. Your life, your rules.

 
 

Zelfliefde healing 30-daagse

Wil jij ook leren spelen met de energie en jezelf daarnaast 30 dagen lang alle liefde geven die jij nodig hebt om je naar dat next level te tillen? Zelfliefde, verlangens uitbouwen en alles doorbreken wat je afhoudt van die lichte, speelse en vooral liefdevolle energie. 30 Dagen lang focus on you met mijn begeleiding? Meld je dan via deze link aan voor de Zelfliefde healing 30-daagse.

 

Het speelse, blije en vooral liefdevolle meisje is namelijk nooit ver weg. Klaar om haar weer te voorschijn te halen? Meld je via deze link aan of stuur een mailtje via info@cindyscoachingcorner.com en ik neem contact met je op.

 
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge