Intuïtief schrijven


 

De kracht van schrijven

 

Vaak hoor ik mensen zeggen ‘Ik weet niet wat ik moet schrijven’. Uiteraard heb ik dat ook wel eens, maar eigenlijk alleen als ik start met schrijven aan iets wat niet goed voelt. Ik begin soms aan een verhaal en uiteindelijk komt er iets heel anders op papier. Dit zou je ‘vrij schrijven’ kunnen noemen. Iets in mijzelf neemt de vrijheid om uiteindelijk heel iets anders op papier te zetten. Vaak werkt dit heel bevrijdend. Dan schrijf ik mezelf vrij als het ware. Dat voelt achteraf namelijk als een hele opluchting en geeft een heel mooi gevoel.

 

In schrijven zit voor mij een ongekende kracht. Een kracht waarmee je jezelf vanuit je onbewuste kunt helpen. Je schrijft niet meer met je hoofd, maar intuïtief vanuit je onbewuste. Schrijven helpt mij om bij mijn essentie te komen. Het helpt me dichterbij mezelf te komen en me te laten zien wat mij inspireert en gelukkig maakt.

 

Door te schrijven, leg je verbindingen. Verbindingen met jezelf en met je omgeving. Hoe beter jij jezelf kent, des te duidelijker is ook voor je omgeving wie jij bent en waar jij voor staat. Je komt dichterbij jezelf en vindt makkelijker de antwoorden op vragen die in je hoofd rond zwerven.

 

Ik ben niet de enige die hulp vind in de kracht van schrijven. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat schrijven mensen helpt gebeurtenissen te verwerken. Het helpt je gedachten en gevoelens te ordenen en dat heeft weer een stimulerende werking op de verwerking ervan. Je schrijft het als het ware ‘van je af’.

 

Erken schrijven als kracht

 

Aangezien ik zelf meer dan eens de kracht van schrijven heb mogen ervaren, wil ik je graag helpen ‘de schrijver of schrijfster’ in jezelf te omarmen. Hiermee bedoel ik niet dat je ineens hele boeken moet kunnen schrijven. Zelfs als je heel vaak denkt ‘ik weet niet wat ik moet schrijven’ en jezelf niet als nieuw schrijftalent ziet, wil ik je toch uitnodigen verder te lezen.

 

Ik heb een coach traject ontwikkelt waarbij je door verschillende schrijfoefeningen, gesprekken hierover en visualisaties dichterbij jezelf komt. Ik zal je helpen contact te maken met je onbewuste en je zult verstelt staan van wat er allemaal voor je verborgen ligt. Inzichten en dromen, maar ook gedachten of gebeurtenissen die je weg gestopt had en die je momenteel blokkeren je dromen te verwezenlijken. Samen zullen we je dromen zichtbaar maken en blokkades verhelpen om zo de deur naar je dromen open te zetten.

 

Klinkt leuk dat schrijven, maar moet ik dan al goed kunnen schrijven?

 

Nee dat hoeft helemaal niet. Ik schrijf zelf ook heus niet altijd foutloos en juist bij intuïtief schrijven, gaat het erom dat je niet nadenkt. De kracht zit erin dat je opschrijft zonder na te denken en je als het ware overgeeft aan het schrijfproces. Het schrijven dient als middel om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Zelfs als je normaal niets hebt met visualisaties of mediteren, maar het je nieuwsgierig maakt in combinatie met schrijven, dan wil ik je van harte uitnodigen om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Op die manier kun je nog beter aftasten of het past bij jou.


Wat levert het me op?

    •  Intuïtief schrijven brengt je tot rust en maak het makkelijker antwoorden te vinden op de vragen die je hebt.

    • Je zult geïnspireerd raken en zelf ook de behoefte voelen om anderen te gaan inspireren. Dit kan voor iedereen anders zijn en hoeft niet dus niet vanzelfsprekend via schrijven te zijn. Het kan ook op andere vlakken.

    • Ik zal je wel uitnodigen om iedere dag even te schrijven. Dit geeft je de mogelijkheid om je dag te overzien en te verwerken. Tevens zal het je nieuwe inzichten brengen.

    • Je zult nog beter leren luisteren naar wat jij echt wilt. Schrijven is 1 van de manieren om je eigen stem makkelijker te horen. Je hart zal zich verder openen en deze energie kun je iedere dag weer opnieuw oproepen.

    • Luisteren naar je hart brengt je in balans en geeft je toegang tot de krachten die jij al in je hebt.

 

Praktisch

 

Ik bied dit coach traject aan vanuit mijn praktijk in Stokhem. Is dit voor jou te ver uit de buurt, dan kan het ook prima via Skype. Een individueel traject zal ongeveer 4 – 5 sessies omvatten, maar dit kan naar wens ook ingekort of uitgebreid worden. De sessies zullen 1 x per week of 1 x per 2 weken plaatsvinden. Een individuele sessie kost € 60,00 en zal ongeveer een uur duren.

 

Ik wil dat het goed voelt voor jou en jou de optimale ruimte biedt om dichter bij de antwoorden in jezelf te komen.

 

Lijkt het je wat?

 

Boek een individuele sessie of klik verder voor meer info over de verschillende workshops. Klik hier.
Aarzel niet langer en mail of bel me vrijblijvend. Voelt het goed, dan plan ik graag een eerste sessie voor je in. info@cindyscoachingcorner.com.

 

Schrijven als kracht - Intuïtief schrijven - Cindy's Coaching Corner

Schrijven als kracht – Intuïtief schrijven – Cindy’s Coaching Corner