Maak jouw persoonlijke FUCK-IT lijst


 

151127 fuck-it lijst

 

Je hebt vast wel van de buck-it list gehoord. Een lijst waar je alles op zet wat nog allemaal wilt gaan doen in je leven. Hartstikke leuk, maar naast onze to-do lijstjes is de buck-it list weer een lijst met dingen die je nog “moet gaan doen”. Steeds vaker hoor je dat deze lijst tot extra stress leidt. We moeten al zoveel en tuurlijk willen we van alles, maar hoe realistisch is je buck-it list nu echt? Verwelkom daarom de fuck-it lijst in je leven!

 

In het kader van mijn nieuwe gratis online training Show up & Shine vind ik de fuck-it lijst wel passend. Deze helpt mee bij het stellen van jouw grenzen. Het is namelijk een lijst met dingen die je niet meer wilt of hoeft te doen van jezelf. Je moet al zoveel. Al je wensen op de buck-it list leiden vaak tot frustratie en stress. Je komt er niet aan toe, omdat je het al druk genoeg hebt. Het lukt je dan niet om dingen van je lijst af te strepen en vaak blijft enkel hangen “kon ik maar dit of dat…”.

 

Tevreden zijn in het nu

Probeer eens tevreden te zijn met het leven dat je al leidt. Niet altijd bezig zijn met meer spullen of betere ervaringen. Probeer tevreden te zijn met je leven zoals het nu is. Jouw persoonlijke hier en nu. En natuurlijk mag je ambitieus blijven en nieuwe ervaringen opdoen, graag zelfs. Alleen kijk ook eens om je heen wat je allemaal wel al verzameld en bereikt hebt aan ervaringen.

 

Een fuck-it lijst helpt je bij het stellen van jouw grenzen. Als je meedoet aan mijn gratis training dan heb je nagedacht over wat jou blij maakt en wat vooral niet. Begin er al eens mee om deze “vooral-niet-puntjes” op je fuck-it lijst te schrijven. Verder kun je je lijst aanvullen met ervaringen, klusjes of andere “moetjes” waar je stiekem eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Die je misschien voor je gevoel moet, maar van binnen weet dat het helemaal niet relevant is of past bij jou. Wil je weten wat ik op mijn fuck-it lijst heb gezet? De volgende drie dingen staan er sowieso op:

 

Mijn persoonlijke fuck-it lijst

 

1. Vrijwilligerswerk. Al maanden heb ik op mijn koelkast een blaadje hangen waarop vrijwilligers gevraagd worden voor een Stichting bij mij in de buurt. Iets in mij wilt dit echt heel graag; alleen ik krijg het steeds niet geregeld. Eerst werkte ik fulltime op kantoor. Daarna ging ik een dag minder werken om mijn eigen zaak op te zetten. Nu werk ik thuis en voor mezelf, maar lijkt het me met een baby op komst niet verstandig om ermee te beginnen. Dus ik heb besloten dat ik voorlopig ook tevreden mag zijn met de donaties die ik doe. Dat het ok is en ik me hier niet meer schuldig of slecht over hoef te voelen als ik het briefje weer eens zie hangen.

 

2. Wintersport op mijn manier. Mijn vriend kan al skiën vanaf dat hij nog geen meter hoog was. Wij waren thuis meer van de zonvakanties. Kortom, geen “match made in heaven” wat wintersport betreft. In combinatie met mijn hoogtevrees was het leren skiën drie jaar geleden geen pretje. Ik vind Oostenrijk echter wel een mooi land en vond onze skivakantie samen (buiten mijn doodsangsten) hartstikke leuk. Dus voor 2016 heb ik besloten om te genieten van de wintersport op mijn manier. Meegaan voor de gezelligheid en genieten van de natuur, het lekkere eten, de zon (raar maar waar) en de apres-ski.

 

3. Stralende “crea-bea”. Creatief? Ik ben geen natuurtalent. Ik vind het altijd mooi om mensen te zien stralen tijdens creatieve projectjes. Zelf vind ik het ook leuk om zo nu en dan eens iets na te maken van een “Welke of Pinterest DIY”. Als ik hiermee bezig ben, dan denk ik dat ik dit vaker moet doen. Zo wil ik altijd nog eens zelf kleren maken, hele knuffelsets bij elkaar haken en de mooiste bloemkunst verzinnen. Realiteit siert de mens, dit gaat het voor mij niet worden. Het “creatieve moeten” gaat bij mij dus ook op mijn fuck-it lijst. Op naar creatief doen wanneer het mij uitkomt, zonder druk.

 

Wat ga jij op jouw fuck-it lijst zetten? Veel plezier met het creëren ervan. Deze is misschien zelfs nog leuker dan een buck-it list. Het brengt in ieder geval rust in je hoofd en is alvast een fijne afsluiter voor 2015. Start zo 2016 een stuk lichter en fris!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge