Overgave en vertrouwen in de praktijk


 
 

 

 
 

Overgave, het klinkt altijd zo simpel. Maar let’s be honest…in deze maatschappij is stil zitten en 110% vertrouwen op jezelf en het Universum echt niet altijd simpel.

 

Creatie door je heen laten stromen…super leuk, maar waarom doe je dit vaak pas wanneer je echt niet anders meer kunt? Waarom zit er zoveel weerstand op overgave? Waarom lijkt blijven rennen terwijl je eigenlijk doodmoe bent gemakkelijker dan je in vertrouwen overgeven aan het leven?

 
 

Hoofd versus intuïtie

Iets meer dan een jaar geleden zat ik met mijn zoon op de bank. Een baby die maar bleef huilen. Dag na dag, week na week. Hier had ik begin 2015 niet mijn vaste baan voor opgezegd. Ik had een droom en toch nam het leven mij mee op een ander pad.

 

Mijn hoofd had bedacht na 3 maanden zwangerschapsverlof weer aan het werk te gaan. Er moest geld binnenkomen. De rekeningen moesten betaald worden. En daarnaast had ik een droom. Die grote droom waarvoor ik mijn baan destijds op zei.

 

Alleen de realiteit was anders. Ik was doodmoe. Door mijn zware zwangerschap en bevalling was ik al moe en een baby die continu huilt en niet wilde slapen, maakte mijn realiteit niet rozer. Waar elke dag het ene na het andere “veel geluk” kaartje in de bus viel, leek voor mij het geluk verder weg dan ooit.

 
 

Overgave brengt heling

Nadat ik alles geprobeerd had vanuit de reguliere boekjes, wist ik dat het tijd was voor een level dieper. Finn, mijn zoon, spiegelde mijn verdriet, onmacht en frustratie. Het was tijd voor heling en overgave aan het leven. Uit de weg stappen. Uit de actie en vooral ook uit hoe iedereen dacht dat het moest.

 

Tijd voor mij. De verbinding met mijn innerlijke stem en het vertrouwen in het Universum. Vertrouwen dat ik even niks hoefde. Vertrouwen dat het leven schijnbaar andere plannen had en vooral ook vertrouwen dat ik nog niet in actie hoefde te komen en ik gedragen werd.

 

Vooral dit laatste is lastig wanneer je hoofd je vertelt dat er klanten moeten komen, rekeningen betaald moeten worden en vanuit je hoofd jouw eigenwaarde afhangt van het uiterlijke succes van jouw bedrijf. Inmiddels weet ik dat het allemaal helemaal niks betekent als je eigen energie er niet achter zit.

 
 

Not all that glitters is gold

Wanneer jij het goud vanuit het leven niet kunt ontvangen, kun je er met je neus bovenop zitten maar zul je het niet zien. Soms moet je uit de weg stappen en het Universum en jouw innerlijke stem vertrouwen. Jouw weg volgen. Jouw unieke pad. Het pad dat je ooit gekozen hebt.

 

Wanneer je dat durft te doen, stroomt het leven zoveel sneller weer met je mee. Het lijkt alsof je weken in de rust stand moet, maar dat is vaak niet zo. En wanneer het wel zo is en jij de leiding volgt, word je altijd gedragen. Altijd!

 

En zo was het voor mij ook. Ik vertrouwde mijn innerlijke leiding, zei JA tegen het leven en het leven zei JA tegen mij. Het laatste half jaar heb ik mijn bedrijf zien groeien op een manier waarvan ik eerder alleen droomde. Een manier die ik enkel met mijn hoofd nooit had kunnen bedenken.

 

Neem het nu maar aan van iemand die jarenlang niet in contact stond met haar gevoel, rende tot ze erbij neer viel en elke afleiding opzocht om diepe pijn maar niet te hoeven voelen. Ik heb het geprobeerd tot ik niet meer kon.

 

Gun jezelf dat het anders mag. Gun jezelf dat het eerder en sneller mag. Gun jezelf vooral dat het mag op de manier die goed voelt voor jou.

 
 

Duik je mee in overgave?

Ben jij klaar voor een 5-daagse Deep Dive in next level vertrouwen? Vertrouwen in jezelf en het Universum? Vertrouwen in alles wat creatie door jou heen wilt laten ontstaan? Meld je dan aan voor mijn gratis 5-daagse waarin we samen gaan mediteren, spelen met de energie en healen wat er te healen valt.

 

Surrender & Shine start maandag 25 september. Ben jij er klaar voor? Meld je dan via deze link gratis aan en je ontvangt a.s. maandag automatisch de eerste email.

 
 
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge