Sluit 2015 relaxed af


 

relaxed het jaar afsluiten

 

December is altijd een drukke maand. Sinterklaas vraagt je aandacht, op je werk moet er een hoop afgerond worden en inmiddels heb je de Kerstdagen ook achter de rug. Morgen is het Oud en Nieuw, hartstikke leuk en gezellig. Alleen niet iedereen ervaart dit zo. Soms kan het ook vermoeiend zijn of zelfs stressvol. Hoe kijk jij tegen Oud en Nieuw aan? Zie jij er tegenop? Lees dan mijn tips om relaxed jouw 2015 af te sluiten.

 

Momentjes voor jezelf

De Feestdagen zijn gezellig, maar soms ook erg druk en vol emotie. Dit is niet erg, maar wanneer drukte en emotie blijft hangen dan krijg je niet de mogelijkheid om te ontspannen. Waren de Kerstdagen misschien iets te heavy voor je? Neem dan zeker nog een moment voor jezelf. Ga niet maar door op de automatische piloot. Als je oververmoeid of overprikkeld raakt door emoties, dan kun je niet meer genieten van de mooie momenten.

 

Plan vandaag en morgen ook momentjes voor jezelf alleen. Doe iets waardoor jij tot rust komt en weer even je energie kunt opladen. Dit kan voor iedereen anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan wat langer uitslapen, even sporten, een lekkere wandeling of even ontspannen in bad. Doe wat goed voelt voor jou en ervaar weer wat extra energie.

 

Goed is goed genoeg

December is een drukke maand, maar ook een maand vol verwachtingen. Je doet je best om voor iedereen het leukste cadeautje te kopen. Daarnaast heb je het lekkerste kerstdiner ooit gemaakt. Weken vooraf ben je al bezig met het zoeken naar perfecte cadeautjes en lekkerste recepten. Kortom, als jij perfectionistisch bent dan kunnen deze dagen je heel wat stress opleveren.

 

Als jij morgenavond ook de gastvrouw of –heer bent, dan word je misschien al moe bij de gedachte wat je allemaal nog moet doen. Ga morgen voor goed in plaats van perfect. Goed is goed genoeg en een stuk vriendelijker voor jezelf. Wees je bewust dat als je moe bent, je perfectionisme alleen maar hardnekkiger zal zijn. Laat de muggen voor wat ze zijn en creëer geen onnodige olifanten. Maak een lijstje met alles wat nog moet gebeuren. Vraag hulp als je het niet gaat redden en laat liggen wat niet nodig is. Sommige dingen kunnen makkelijk tot volgend jaar blijven liggen.

 

relaxed oud en nieuw vieren

 

Wees mild voor jezelf

Wat is belangrijker? Dat iedereen je complimenteert voor de superwoman of –man die je lijkt te zijn, terwijl je van binnen stijf staat van de adrenaline? Of dat iedereen aan het eind van de avond je bedankt voor de gezelligheid? En als kersje op de taart, dat je zelf ook een leuke avond hebt gehad in plaats van de hele tijd te rennen voor anderen?

 

Zorg goed voor jezelf. Let op de signalen die jouw lichaam je geeft en respecteer deze. Vind je dit moeilijk? Ga dan in gedachten eens na welk advies je je beste vriendin zou geven? Wat zou je tegen haar zeggen als zij aangaf ontzettend moe of overprikkeld te zijn? Wedden dat je dan adviseert om het rustig aan te doen en even lekker in bad te gaan bijvoorbeeld? Geef dit advies niet alleen aan een ander, maar nu vooral een keer aan jezelf. Voel je niet schuldig en wees mild voor jezelf.

 

Ik hoop dat deze tips je helpen 2015 energiek en vooral vol plezier af te sluiten. Maak er een mooie avond van. Heb oprechte aandacht voor de mensen waarmee je het viert en geniet van elkaar. Dat 2016 maar een mooi jaar mag worden!

 
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge