Spring en vertrouw dat je wordt gedragen


 
 

 
 

Als ik terug kijk op mijn jeugd dan heb ik nooit in een hokje gepast. Ik was lief en rebels. Vooruitstrevend en af en toe verlegen. Wild en soms juist op de achtergrond. De maatschappij ziet je echter liever in hokjes. Overzicht, zonder uitschieters en structuur. Eigenlijk alles wat ik niet ben. Te vaak hoorde ik: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Zou je dat nu wel doen Cindy? Kun je niet eens tevreden zijn? Is dat niet een beetje TE…? Kies nu maar verstandig…”

 
 

Wat is TE…?

Ik heb er al eens eerder over geschreven. Wie bepaalt de mate van TE…? Wat voor jou TE is, kan voor mij gemiddeld zijn of juist andersom. Er is geen definitie van TE. In ieder geval geen definitie die op de hele samenleving van toepassing is. Het hangt samen met oordelen, verwachtingen en conclusies. Allemaal emoties en gevoelens die je vast zetten en geen ruimte laten voor mogelijkheden die verder gaan dan jij met jouw hoofd kunt bedenken.

 

Eerder deze week las ik een bericht van Eva Brouwer in de Pak je Podium challenge. Ook zij gaf aan vaak TE gevonden te worden. En toch pakt zij haar podium. Negeert zij de stemmetjes en loopt ze eraan voorbij.

 

Al weken voel ik een podium aan mij trekken. Een podium dat klopt bij mij, maar wat nog kwetsbaar voelt. Een podium waarvan ik weet dat het voor mij is, maar wat nog onbekend voelt. Een podium dat wacht op mij en ik stap voor stap met wiebelknietjes betreed.

 

Het voelt als een deur openen en slechts kleine lichtflitjes zien. Kleine vuurvliegjes die je de weg willen wijzen, maar het voelt als in het duister tasten. Als lopen naar de rand van een klif, wetend dat je wilt springen, zonder enig idee of je überhaupt vleugels hebt die je kunnen dragen.

 
 

Wat wil jij graag en durf je nog niet?

En toch ga ik het doen. Ik weet inmiddels dat je altijd zelf de kracht hebt om het licht aan te doen. Ik weet inmiddels dat je altijd zelf je vleugels spreid en ik weet inmiddels ook dat mijn vleugels me nog altijd hebben gedragen. Telkens wanneer het eng was, waren zij er voor mij. Werd ik gedragen en was de uitkomst steeds mooier dan ik kon bedenken vanuit mijn hoofd.

 

Nieuwe, grote stappen gaan vaak gepaard met een kwetsbaar hart, wiebelknietjes en een stem die af en toe weg valt omdat ze het stiekem hartstikke spannend vindt.

 

Het lopen naar de rand is elke keer weer eng. Het went nooit. Elke nieuwe rand voelt als eentje die groter lijkt dan alle sprongen die je eerder genomen hebt.

 

Vorig jaar heb ik een fotosessie bij Raquel Ottens gedaan. Ondanks dat ik deze foto zelf helemaal fantastisch vond, heb ik ‘m nooit ergens voor gebruikt. Erger nog ik heb ‘m niet eens uitgeprint en opgehangen. Waarom? Omdat het iedere keer die “TE stemmetjes” van vroeger raakt. Omdat ik bang ben dat wanneer die foto in huis hangt en iemand ‘m ziet vast denkt: “Kijk haar…moet dat nou…”

 

En daarmee beperk ik mijn vrijheid en maak ik me kleiner dan nodig is. Ik wil uitbreken. Uitbreken uit alles waar ik me vanuit welk(e) oordeel, verwachting en conclusie ooit vastgezet heb. Niet meer kleiner maken. Niet meer een ander mooier maken. Niet meer terugstappen of laten overstemmen. Gewoon niet meer.

 
 

Ik erken en zie mij

Wat iemand vroeger je ook verteld heeft, maak het niet langer tot jouw waarheid. Ik kies er vanaf vandaag voor om er ook op dit next level aan voorbij TE gaan. Voorbij aan mijn misbruik en juist ook voorbij alle momenten waarop ik mensen pijn heb gedaan.

 

Pijn die eruit kwam doordat ik me te lang in hield en het uiteindelijk een keer TE werd. Rebels op de verkeerde manier. Rebels omdat het eerder niet gepast leek. Rebels vanuit pijn en dat is onnodig als je jezelf gewoon toestaat jezelf te zijn.  Zie en erken jezelf voor de vrouw die jij vandaag bent. Het kleine, speelse, gelukkige meisje dat trappelt om uit haar doosje te stappen en wilt dansen met het leven.

 

Stap niet meer terug. Laten we het gewoon niet meer doen. Voor niemand. Als er ooit iemand een oordeel over jou heeft, welk oordeel ook…maak het niet langer tot jouw waarheid. Sta er boven en erken je eigen kracht.

 

Gooi je hart open. Ga voluit voor wat goed voelt voor jou. Sta krachtig. En f*ck it wanneer dit de eerste stappen met wiebel knietjes, overslaande stem of half open vleugels is. Je bent het meer dan waard en laat niemand je ooit meer vertellen dat het anders is.

 

Jij bent hier met een reden en leef jouw leven. Voluit en nooit meer anders. Spreek wanneer jij wilt spreken. Zeg alles wat je wilt zeggen en zet iedere stap die jij wilt zetten. Vol vertrouwen in jouw eigen kracht, want die heb je. Jouw kracht is uniek en gebruik ‘m. No holding back! All day, every day!

 
 

Magic Six

Ben jij er klaar voor en wil je dit samen met mij en vijf andere prachtige vrouwen doen? Stuur me dan even een berichtje op info@cindyscoachingcorner.com. Vanaf 1 augustus start ik met maximaal zes vrouwen het Magic Six traject.

 
 

Welke magie kun je verwachten?

  • Twee maanden lang werken we aan jouw droom.

  • 3 persoonlijke 1-op-1 gesprekken met mij (waarvan één in oktober als nabespreking en followup).

  • 1 live dag in september op een prachtige locatie in Zuid-Limburg. Tijdens deze dag ga je samen met de andere vijf vrouwen jouw droom krachtig neerzetten, blokkades doorbreken, zodat je lichter, vol plezier en met veel vertrouwen in jezelf en jouw magic weer naar huis gaat.

  • Een besloten FB groep waarin ik er elke dag voor je ben als je me nodig hebt en waarin je kunt connecten met de andere vijf vrouwen.

  • Elke week een live groepscall waarin ik je extra inspiratie geef, je help blokkades te doorbreken en jij me al jouw vragen kunt stellen.

  • Elke week een inspirerend werkboek met daarin allerlei opdrachten om jouw droom helder te krijgen en deze met mijn hulp stap voor stap nu echt succesvol te maken.

 
 

Dit traject is niet voor iedereen. Het wordt magic en jij moet er klaar voor zijn. Ik geef je mijn volle commitment en dat verwacht ik ook van jou.

 

De eerste helft van het jaar is voorbij. Weet je nog die 365 lege bladzijdes aan het begin van het jaar? Voel jij dat het nu jouw tijd is en dat jij op 31 december vol trots wilt toasten op jezelf en jouw droom? Een moment waarop je terug kijkt op de afgelopen maanden en waardoor je kunt zeggen dat de tweede helft van 2017 echt van jou was. Het moment waarop jij voelt dat de magic altijd al in jou zat en jij nu weet hoe je hier telkens zelf gebruik van kunt maken.

 

Is één van de laatste plekjes voor jou? Ook jij bent het waard en als jij er klaar voor bent dan help ik je jou all the way! PM me of stuur me een bericht via info@cindyscoachingcorner.com

 
 
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge